perjantai 20. joulukuuta 2013

Oletko muistanut tehdä - Munatotia?

Munatoti on jouluinen, Amerikkalainen, samettinen ja klassikko. Piparminttu-munatoti sopii tulevan viikonlopun aterialle jälkuruoaksikin, on nimittäin niin makea, mutta jouluhan on just tällaisen makeilun aikaa.

Tee näin:

Yhdistä 4 kananmunankeltuaista ja 3/4 dl sokeria ja vispaa, kunnes seos muuttuu vaaleankeltaiseksi ja sokeri on sulanut joukkoon. Kuumenna kattilassa 2 dl kermaa ja 4 dl maitoa höyryäväksi ja yhdistä sitten vähitellen muna-sokeri seokseen. Kaada takaisin kattilaan ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa paksuuntua, ota heti pois liedeltä kun huomaat sen tulevan paksummaksi ja siirrä toiseen astiaan. Tulee munakokkelia jos kuumennat liikaa. Mausta sitten rommilla.
Piparminttu versioon valmistele lasit niin, että kasta lasin reunaa kevyesti vatkattuun valkuaiseen ja kasta piparminttumuruun. Ostin edullisia piparminttu tikkareita Tiger-kaupasta ja hienonsin morttelissa. Laitan lasiin yksi tikkari, se sulaa sinne, maustaa juomaan ja tikkaria voi lupsia sitä mukaan nauttii juomaa. Tämä idea oli Martha Stewartin lasten munatoti versiosta, mutta sopii myös tähän rommilla terästettyyn tosi hyvin. Alkoholiton versio on siis helppo tehdä jättämällä rommi pois.
Jos munatotia jää yli sen voi juoda myös kylmänä. Ripottele pintaan muskottipähkinää tai piparkakkumaustetta, sitten se on tosi jouluinen.

Ihanat latte-lasit ovat Johan & Nyströmiltä   

Tikkareiden sijaan voit käyttää myös piparminttu keppejä joita myydään nyt jokapuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti