sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulun Coleslaw ja porkkanalaatikot

Mulla on kova tohina päällä. Yritän saada tehtyä kaikki loput hommat, siivoukset, ruoat, koristelut ja sitten vaihtaa vapaalle. Onneksi Mikko on huomisenkin kotona niin tämä suunnitelma voi onnistuakin. Päivällä leivon vielä jotain, sitten pakkaan pojat ulkoilemaan, teen vielä viimeiset siistimiset ja lähden itse perässä. Meillä on pöytävaraus Hard Rock Cafe:ssa alkuillasta ja se on rock. Kotiin, kinkku uuniin ja jalat pöydälle.

Suomalainen joulupöytä on itseasiassa suunniteltu juuri näin tehtäväksi. Kaikki ruoat on etukäteen valmistettavissa, ruoat on lämmitykstä vaille valmiita pöytään. Sitten vaan "syödään paistia ja juodaan lientä"

Tein coleslaw:ta eli kaalisalaattia tänään punakaalista ja päätin korvata sillä rosollin. Jos perinteet ei taivu tähän niin voi sitä ainakin vaihteeksi syödä kinkun kaverina. Takuulla sopii.

Tee näin:

Leikkaa punakaalia hyvin ohuiksi siivuiksi. Sekoita kastike majoneesista, kermaviilistä ja etikasta. ( 1 dl majoneesia, 1 dl kermaviiliä 1-2 rkl etikkaa, tai sitruunamehua ) Mausta suolalla ja pippurilla ja ripauksella sokeria.

Porkkanalaatikkoon raastin mukaan tuoretta inkivääriä. Se on mausteisempi ja jotenkin raikkaampi kuin perinteinen, jossa on vain hiukan tai ei ollenkaan inkiväärijauhetta. Suosittelen.

Laatikoita on mukava tehdä lahjaksi, tulee tehtyä niin iso satsi, että siitä aina jää annetavaksikin. Jos vielä leivotuttaa ja sulla on koirakaveri, niin tsekkaan ystäväni Puolala-blogi jossa leivotaan koiralle herkkukeksejä.

Onpas tässä kuusenvalossa kiva kirjoitella, Tip, Tip, Tap!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti