lauantai 18. tammikuuta 2014

Uusi asunto ja Unkarinsyreenin sisustusteesit
Olemme muuttaneet uuteen asuntoon. Tarvitsimme lisää tilaa ja tosi nopeasti löysimme uuden asunnon ihan vanhan läheltä. Nyt ollaan tehty muuttoa vähän asteittain kun aikaa on ja matka on lyhyt. Ekana yönä nukuimme petauspatjalla, koska sen sai kannettua muutaman korttelin päähän käsin. Muutos on valtava, meillä on nyt niin paljon enemmän tilaa.

Haluamme asua keskellä kaupungin sykettä ja aina ollaan tehty myönnytyksiä tilan suhteen. Nyt kuitenkin lapsen kanssa tilantarve muuttui yhtäkkiä akuutimmaksi ja onneksemme löysimme kaupunkiasunnon, joka on perheasunto. Tarkoittaa vähän enemmän nurkkia, lisää konttauspinta-alaa ja tosi paljon enemmän säilytystilaa.

Vanhassa asunnossa yhdistelimme monta eri toimintoa samaan tilaan. Nyt meillä on makuuhuone ja lastenhuone, keittiö-olohuone ja ihanan tilava kylpyhuone. Ei-mikään-spa, mutta tosi toimiva pesuhuone. Eteinenkin on tilava. Ei tarvitse varmaan erikseen mainita, että uusi paikka on loistava ja olen tosi onnellinen, tää on meille just sopiva!

Vanhat tavarat sopii tänne hyvin, mutta pitää sisustaa, järjestellä ja keksiä uutta. Ajattelin tänään näin:

Valitsen jokaiselle huoneelle sanan, joka toimii punaisena lankana kyseisen huoneen sisustuksessa, tähän tapaan:

Makuuhuone: Rauha

Lastenhuone: Mielikuvitus

Kylpyhuone: Järjestys

Eteinen: Lähtö

Olohuone: Tarina

Keittiö: Ruoka ja lämpö

Jokaiselle kaikki tarkoittaa jotain ihan muuta, joten tämä voi toimia muillekin. Mulle lastenhuoneen mielikuvitusta ruokkii kirjat, epätodelliset esineet ja yllättävät värit, makuuhuoneessa esineiden ja asioiden vähyys rauhoittaa. Kylpyhuoneessa järjestellään keho kuntoon ja eteisessä tehdään lähtöä; avainkaappi voisi olla joku upea kirppislöytö. Olohuone edustaa mulle tarinoita kirjojen ja muistorikkaiden esineiden muodossa, keittiö taas on paikka jossa ruoanlaitto saa näkyä. Tosi perinteistä, mutta auttaa mua jäsentelemään sisustamistani. Näillä mennään, pala palalta koti kuntoon.

Johtuen ehkä osittain aikaisempien asuntojemme tilanpuutteesta ja varmasti ihan yhtä paljon suuripiirteisestä luonteestani johtuen olen nyt ymmärtänyt miten paljon arkeen tuo luksusta se, että kaikilla tavaroilla on oma paikkansa.

Toinen teesini on siis:

Järjestä, järjestä ja järjestä jotta sun ei tarvitse enää jatkossa niin paljon järjestää.


Kivaa sunnuntaita kaikille!2 kommenttia :

  1. Upea toi lattia! Uusi asunto näyttää niin kivalta! Ja huikea valo!

    VastaaPoista
  2. Onnea uuteen kotiin! Se on ihana, ihana!! Ja tykkään noista sun teeseistä. Pus!

    VastaaPoista