torstai 2. tammikuuta 2014

Oletko tehnyt pitkästä aikaa - Janssonin kiusausta?

Oletko tehnyt pitkästä aikaa-sarjani jatkuu Janssonin kiusauksella. Kaikenlaiset kiusaukset alkoi jossain vaiheessa erinäisten "firman kekkereiden" jälkeen tuntua lähinnä kiusaamiselta, eikä ole kuulunut repertuaariini keittiössä, mutta tämä Janssonin kiusaus jonka tein oli oikeasti ihan älyttömän hyvää.
Älä missään nimessä tee tätä valmiista perunasipulisekoituksesta vaan pilko perunat aika isoiksi veneiksi. Oikeastaan kuten tekisit lohkperunoita. Näin lopputulos ei ole mössöä.
Perinteisesti saatetaan syödä punajuurisalaattia ja maustekurkkuja, mutta minusta tuo suolainen janssoni oli parasta vihreän rucola-salaatin kanssa johon tein sinappisen salaatinkastikkeen.
Janssonin kiusaus on englanniksi "Jansson´s Temptation" mm. tämän opin kokkikoulussa. Hihii.


Tee näin:

1 kg perunoita
2 rasiaa anjovisfileitä
1 iso sipuli
4 dl kermaa

Voitele vuoka, pilko perunat. Lado perunoista puolet vuoan pohjalle. Yhdistä 1 anjovisfilerasian liemi ( tai jos pidät tosi suolaisesta kahden ) kerman kanssa. Laita anjovisfileet ja sipulirenkaat ( tai siis halkaise sipuli ja tee puolirenkaita ) väliin ja lado loput perunat päälle. Kaada kerma ja katso että perunat juuri ja juuri peittyvät. Voit jatkaa vähän maidolla jos eivät peity.
Paista 200 asteessa n. tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti