keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Leikettä pöytäänLoppiaisviikonloppuna Markuksen kummisetä oli kylässä ja kummisetä itsekin vielä kasvavassa iässä, joten sapuska maistuu! Rakastan sitä kun kylään tulee nälkäisiä vieraita, menen jonkinlaiseen taistelutilaan, käärin hihat ja alan ruokkimaan. Tein ison kasan rapeita wieninleikkeitä porsaan ulkofileestä ja yritin pöydässä vielä napata nopean kuvan...

Tee näin:
Teen usein pieniä leikkeitä kaupassa pakattuna myytävistä ohuista porsaan ulkofilepihveistä. Ne eivät   ole kuitenkaan vielä tarpeeksi ohuita vaan nuiji ne hyvin ohuiksi. Käytän vaikka viinipulloa ja pakastepussin välissä tämä on kätevä tehdä. Mausta sitten molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Leivitä sitten leikkeet siten, että kieritä ensin jauhoissa kauttaaltaan, sitten kananmunassa ja lopuksi huolellisesti korppujauhoissa.
Lämmitä korkeareunaisessa paistinpannussa öljyä n. 2cm pohjasta. Uppopaista leikkeet rasvassa. Odota, että öljy kuumenee sopivaksi, kokeillen sitä niin, että tiputa öljyyn pieni pala leipää. Kun leivänpala rupeaa heti sihisemään ja paistumaan ja muuttuu nopeasti kullanruskeaksi on öljy valmista. Paista leikkeitä sitten molemmilta puolilta n. 2 minuutin ajan kunnes leike muuttuu kullanruskeaksi. Käsittele ja kääntele leikettä pihdeillä tai reikäkauhalla. Älä ole huolissasi kypsyydestä, liha on niin ohutta se kypsyy ihan varmasti näin kuumassa rasvassa. Pidä kuitenkin hellan vieressä kansi joka sopii pannuusi ja sammutuspeite. Jos rasva syttyisi palamaan, se pitää tukahduttaa. Nostele leikkeet varovasti kuumasta rasvasta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen, ja tarjoile sitten heti. Purista sitruunamehua päälle.
Pidän leikkeiden kanssa salaatista, jossa on avokadoa, mozzarellaa, basilikaa ja päällä oliiviöljyä ja suolaa ja pippuria. Kaikki vain ronskisti lautasella ja mausteet päälle.

Meillä on kotona aina tehty näitä rapeita porsaanleikkeitä. Viimeisessä kuvassa opettelen leikkeiden tekoa, erittäin kauan aikaa sitten, ja opinkin kai.  Ainakin tykkäämään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti