lauantai 23. marraskuuta 2013

Tuoreita viikunoitaRakastan tuoreita viikunoita. Ne on pulleita, pehmeitä ja painavia ja kun ne avaa, todella kauniita. Näitä kun lisää salaatteihin, juustotarjottimelle tai cocktail-palojen päälle, tulee välitön Wau-efekti!
Viikunoita on monia eri lajeja, ja nämä vihertävät eivät olleet kovin makeita. Paistoin niitä pannulla sokerissa ja syötiin aamiaiseksi luonnonjugurtin, vahterasiirapin ja pähkinöiden kanssa.

Tee karamellisoituja viikunoita näin:

Halkaise viikunat ja painele leikkuupintaa sokeriin. Laita kuumalle pannulle leikkuupinta alaspäin ja paista kunnes ensin sokeri sulaa ja rupeaa kuplimaan ja muuttuu sitten ruskeaksi.  Älä anna sokerin palaa. Syö maustamattoman jugurtin, vaahterasiirapin tai hunajan, ja pahkinöiden kanssa.

Ylellinen aamupala.

Huomenna on joulukadun avajaiset ja saadaan juhlakausi kunnolla käyntiin, tontut on liikkeellä jo!

3 kommenttia :

  1. Nyt Kristiina kaivattaisiin jotain salaattireseptiä. Ajatuksena jouluinen brunssi, jossa olisi vanhoja juttuja vähän uusissa vaatteissa ja vähän uusia juttuja. Kinkun tilalla teen ton sun paahtopaistin piparjuurikastikkeella karamellisoidun punasipulin kera, rosollin sijasta punajuuri-vuohenjuustopaistosta, riisipuuron sijasta risifrutti-puikkoja, piparkakut menee tiramisuun jne. Salaatiksi ajattelin jotain viikunoista, mutta voisiko yhdistää viikunat granaattiomenoihin ja fetaan? Ideoita? Anna

    VastaaPoista
  2. Koko tämä suunnittelemasti brunssi kuulostaa loistavalta! Riisifrutti-puikot! Rakastan tota ideaa. Viikunat ja granaattiomena ovat molemmat todellisia drama-queenejä. En laittaisi niitä samaan salaattiin, vaan antaisin loistaa erillään! Viikunat ja feta käyvät yksiin loistavasti salaatissa. Laita vihersalaatin mixiin vähän rucolaa ja punamangoldia. Sellaisia vihersalaattipusseja myydäänkin, jossa on näitä ja vähän muistakin. Salaatista tulee hyvän näköinen ja rucolan kirpeys sopii tähän. Viikunan ja fetan kanssa voit salaattiin heittää vähän pähkinöitä, kevyesti paahdettuja saksanpähinöitä, mutta muuten pitäisin sen simppelinä. Käytä balsamicoa salaatinkastikkeessa. Ihana jälkkäri-idea, jossa saat wow-efektin aikaan granaattiomenaa käyttämällä on mini pavlovat, joiden valkealla pinnalla granaattiomenansiemenet ovat jalokivimäisiä helmiä ja super-jouluisia. Eli voit tehdä marenkipohjat etukäteen ja sitten vain kokoat ne. Tällaisia ideoita. Toki voit kyllä ripotella salaattiinkin niitä granaattiomenansiemeniä. Sopivat kyllä joukkoon.

    VastaaPoista
  3. Kiiiiitos! Mähän otan neuvosta vaarin ja teen minipavlovia, kuulostaa tosi hyvältä! Jääköön ne viikunat fetan kanssa salaattiin. Raportoin sitten, miltä maistui!

    VastaaPoista