torstai 7. marraskuuta 2013

Paahtopaisti Isänpäiväksi


Isänpäiväviikonloppu tulossa ja jos aikomus on syödä kotona sunnuntaina, ehdotan uuniin pistettäväksi paahtopaistia. Sen kanssa pääsee helpolla itse juhlapäivänä ja paahtopaisti on niin mahtava kun se toimii kylmänä loistavasti seuraavina päivinä. Paahtopaisti-leivät on täällä meillä super-suosittua kamaa ja seuraavan päivän lounaalle voi rakentaa paahtopaisti-salaatin.

Juhalavasti tarjoat punaviinikastikkeen ja mieleisesi lisukkeiden kanssa.

Rouheasti tarjoat maalaisleivällä piparjuurimajoneesin ja suolakurkkujen kanssa.

Tytöille tarjoat salaatin, paistettujen brysselinkaalien, marinoitujen punasipulien ja krutonkien kanssa. Plus muutama nokare piparjuurimajoneesia!

Ihan itselle tarjoat muutaman siivun suoraan jääkaapista ohimennen. Nam nam nam nam nam.

Muuta vitsiä tässä hommassa ei ole kuin että leikkaat toooooooosi ohuita siivuja.

Teen näin:

Paista paahtopaistia voi-öljy seoksessa pannulla kauttaaltaan. Paista kuumalla pannulla kaunis ruskea väri. Kuumenna uuni 125 asteeseen ja laita lihan paksuimpaan kohtaa paistomittarin kärki.
Käytä digitaalista paistomittaria. Se takaa niin tarkan tuloksen, että paistisi on varmasti mehevää ja on myös niin huoleton; uuniin ei tarvitse edes kurkistaa ennen kuin mittari näyttää oikeaa lukua. Monet mittarit voi ajastaa piippaamaan kun paisti on valmis.
Sisälämpö tulisi olla 55-60 välillä. Meille täällä 58 astetta on ihan optimaalinen, mutta tämä on makuasia. Jos pidät vähän roseemmasta ota paisti uunista tasan 55 asteessa.
Mausta pinta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon lepäämään 15 minuutiksi.
Ja muista leikata niitä ohuita siivuja.

Kun tarjoilet paahtopaistin siivuja miten vaan, ripottele pinnalle aina vähän suolaa, oman maun mukaan.

Onnea jo etukäteen ihan kaikille Isille, ihan kaikkialle.


1 kommentti :

  1. Mä oon himoinnut paahtopaistia jo pitkään ja nyt mä testaan tätä ohjetta. Täytyy vaan hommata toi digitaalinen mittari! Anna

    VastaaPoista