maanantai 25. marraskuuta 2013

Suomalainen juustotarjotin

























On ihan mahtavaa miten hyviä juustoja suomessa tehdään. Kannattaa tutustua näihin kaikkiin ylläoleviin ja etsiä ja maistella kaikkia uusia. Jotta kotimainen teema olisi täydellinen varaa Åbyn kartanon näkkileipää ( tai jotain muuta vastaavaa )  ja hilloketta vaikka raparperista.

Juustot järjestyksessä ylhäältä alas:

1. Herkkujuustolan Vilho, appenzeller-typpinen lehmänmaitojuusto
2. Metsuri, punahomejuusto, punakittipintainen brie
3. Peltolan Blue, sinihomejuusto
4. Kolatun Waldemar, vuohenmaito cheddar
5. Helsingin Meijeriliikkeen Linnunlaulu, valkohomejuusto

Yhtä suosikkiani, Kyytönmaidosta tehtyä Armas-juustoa en saanut ostettua sen vähäisen tuotannon takia. Jos saat tilaisuuden, maista sitä!

Kuvaus-sessiot ovat välillä aikamoinen kaaos, jos Markus on hereillä, mutta aina on saatu onnistumaan. Homejuustojen kohdalla vaaditaan ehkä vähän aikuisempaa makua, mutta näkkäri on just sopivaa kutisevilla ikenille, joihin on tällä viikolla ilmestynyt kaksi hammasta! V-i-h-d-o-i-n-k-i-n!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti