perjantai 28. helmikuuta 2014

Viikon Vege on Pinaattiletut - oletko tehnyt pitkästä aikaa?

Meillä on ollut työntäyteinen viikko, kun ollaan tietysti tapamme mukaan jätetty muuttohommissa ikävimmät asiat ihan viime tippaan, joten tässä nyt ollaan kannettu kamaa ( lähelle muuttamisessa huono puoli on toisaalta se, että pystyy kantamaan niitä kamoja kämppien välillä... ) ja tietysti siivottu. Mutta nyt se on ohi ja vannottu on ettei tosi pitkään aikaan enää muuteta.

Paistelimme viikolla pinaattilettuja. Käväisimme tädilläni kylässä ja siellä paistettiin. Ehdin syödä vain yhden ja vesi jäi kielelle.  Kouluaikoina meidän koulussa pinaattilettujen kanssa tarjoiltiin aina sellaista riisi-tonnikala sekoitusta jossa oli myös herne-maissi-paprikaa. Jotain ihmeellisen nostagista siinä on ja vaikka se oli kuivaa ja jokseenkin mautonta, minusta se niin sopi niitten lettujen kanssa.
Tein ohrasuurimoista salaattia, jossa on jotain samaa, mutta ei kuitenkaan mitään samaa. Repikää siitä.

Siihen pistin:

Keitettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
Fetaa
Tomaattia
Viikunoita
vähän salaatinlehtiä
oliiviöljyä
loraus sitruunamehua
suolaa ja pippuria

Eli mitä kaapista löytyi. Mutta kannatta kokeilla noita ohrasuurimoita lisäkkeenä ja tehdä niistä tuollaista  taboulleh-tyyppistä salaattia. Ihan yksinään ne ei ole mikään elämys, mutta tämäntyyppisessä sekoituksessa niiden rakenne on tosi miellyttävä ja ne on maukkaita.

Pinaattiletut:

4 dl maitoa
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
100gr pakastepinaattia
1/2 tl suolaa tai maun mukaan
2 rkl öljyä

Anna turvota jonkun aikaan ja paista isoja tai pieniä, paksuja tai ohuita.

Lettukestit! Pinaattilettukestit! Hyvää viikonloppua!
1 kommentti :

  1. Ihana kuvasarja epäilevästä ja sitten ilahtuneesta Markuksesta!! Ja nää pinaattiletut on ihan mun juttu, näitä teen :D

    VastaaPoista