lauantai 1. helmikuuta 2014

Runebergin tortut

Himoitsen Runebergin torttuja ja olen onnellinen kun ne ilmestyy kauppoihin jo pian joulun jälkeen. Kotonakin ollaan leivottu ja viimeksi tänään, mutta kuvat on aikasemmalta leivontapäivältä, vielä vanhalta asunnolta. Tänne uuteen ollaan kotiuduttu tosi hyvin, eikä tullut ikävä vanhaan nyt kun näitä kuvia selailin, mutta hauska päivä se oli.
Markus on aina mukana, kun touhuilen kaikenlaista. Joskus se tarkoittaa sitä, että jutut pitää tehdä mahdollisimman nopeasti ja samalla järjestää jos jonkunlaista oheistekemistä siihen vierelle. Ja vaikka lähes koko suku olisi mukana leipomassa niin desimitta saatetaan järsiä ja se piilotetaan ( kuten nyt on käynyt ) taikinaan tippuu megablocksi, kuorrutus epäonnistuu ja leivonnaisten pohjat palaa. "Sekasin-ne-mahassakin-menee" -sanonta mielessä tulee työt aina viedä loppuun ja lopussa odottaa makoisa kotitekoinen Runebergin- tai Fredrikantorttu, kostutettuna niin vahvasti punssilla ettei sitä ainakaan Markuksen kanssa tarvitse jakaa.

Tällä Helsingin Sanomien perusohjeella tulee 4 isoa torttua korkeaan muottiin. Jos teet pieniin muffinssivuokiin, tee vain 10 kpl ( niistä tuli onnettoman pieniä 12 vuokaan )

Kun olet paistanut tortut, kostuta ne punssi-sokeriliemellä: Kiehauta 2 dl vettä ja 3 rk sokeria ja lisää joukkoon 1 dl punssia. Kostuttele pari kertaa, anna imeytyä välissä.

Koristele kun ovat jäähtyneet kunnolla ; )

Näistä tuli todella hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti