maanantai 17. helmikuuta 2014

Oletko tehnyt pitkästä aikaa - Silakkapihvejä?






Hain tänään silakoita ja perkailin niitä Markuksen päiväunien aikana. En oleta, että se on just se juttu johon haluaa aikansa käyttää ja siksipä myös valmiita fileitä on kaupan. Mutta ainakin niistä muistuttelen tekemään pihvit ja paistelemaan niistä päivällisen. Rapsakoita ja hyviä, perunamuusin kanssa tottakai!

Tein muusin puoliksi perunasta ja puoliksi kukkakaalista. Mikko kommentoi, että on melkein parempaa kuin pelkästä perunasta, eikä kukkakaalikaan maistu läpi lähes lainkaan! Tavallaan en tavoitellut ihan tuota reaktiota, mutta kevyemmän oloista ja tosi hyvää, kuulemma. Niin olikin.
Tein siis muuten, kuten pottumuusin, mutta käytin vaan puolet perunamäärästä kukkakaalia.

Silakkapihveihin tein tällaisen täytteen:

n.100gr maustamatonta tuorejuustoa
1 pieni punasipuli hyvin pieneksi pilkottuna
tuoretta tilliä hienonnettuna
1-2 tl piparjuuritahnaa
loraus sitruunamehua
ainekset vaan sekaisin ja pihvien väliin.

Mausta kaikki fileet suolalla ja valkopippurilla. Täytä, kierittele korppujauhoissa ja paista voissa.
Koska en ehtinyt paistamaan ja jos et myöskään ehdi tai halua, pihvit voi paistaa 225 asteisessa uunissa n. 15 min. Käänsin ne paistamisen aikana kerran.

Tee myös lisukkeeksi näitä aikaisemmin kehumiani Mummonkurkkuja 



1 kommentti :

  1. Ai kun tuli nälkä...ihanan herkullisen näköisiä!!! Pitää kesällä tehdä. Miten teet perunamuusin, siihen löytyisi aineet täälläkin, voisin kokeilla, jos uppoaisi yleisöön.

    VastaaPoista