tiistai 6. toukokuuta 2014

Kahvitauko työmaalla
Terassiremontti etenee ja nyt kun pohjatyöt on tehty näkee jo selkeästi miten ihana siitä tulee. Hommien jälkeen talkooporukalla on tietysti kauhea nälkä ja yhtenä iltana tein parsapyttipannun! Kannattaa kokeilla, tosi hauska tapa syödä vaihteeksi parsaa ja nopea tehdä kun käyttää eilisiä perunoita ja etukäteen valmisteltua parsaa.
Tee näin:

Valmistele parsat nopeaa ryöppäämistä varten niin että taivuta parsaa keskeltä ja hylkää se osa joka päästä napsahtaa poikki. Kuori siten parsat kukinnosta alaspäin kevyesti. Ryöppää suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Riippune parsojen koosta mutta ihan pari - kolme minuuttia riittää keskikokoisten parsojen kanssa.
Upota sitten parsat kylmään veteen ja pilko jäähtyneenä n. sentin mittaisiksi paloiksi.

Kun olet valmis paistamaan pyttipannun, pilko keitettyjä perunoita ja paista parsojen kanssa nopeasti voissa pannulla. Paista toisela pannulla munat ja jätä keltuainen tosi löysäksi, se tekee pyttäriin ihanan kastikkeen!

Mökillä ei usein tehdä kastikkeita ruoan kanssa, mutta jääkaappiin voi pyöräyttää pötkön maustevoita josta voi laittaa pihvin päälle kiekon sulamaan ja on mahtavaaaa!!!

Käytin yrittimaasta jo nyt rehottavaa ruohosipulia, mutta voit käyttää mitä vaan yrttiä ja lisätä sekaan mausteita.
Tee näin:

Pehmitä voita huoneenlämmössä ja lisää mausteet. Pyöritä leivinpaperin sisään pötkylä ja kierrä kuten karkki, niin saat siitä tiiviin. Laita jääkaappiin kovettumaan ja odottamaan tarjoilua.


1 kommentti :

  1. Oh mikä mahtava kahvimuki! Terassista tulee varmaan niin upea: avajaisia odotellen! :)

    VastaaPoista