sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Linssikeittoa lämmikkeeksi

Yhtenä päivänä kun oli kylmää ja sateista muistelin kun ystäväni Charlotta teki talvella mulle herkullista linssikeittoa. Oltiin kävelty pakkasessa lenkki ja kun päästiin perille höyryävä, lempeän tulinen linssikeitto maistui niin hyvältä, että nyt kun hytisin täällä villasukissa päätiin koittaa tehdä samanlaista soppaa. Se Charlotan keitto oli mauiltaan mielenkiintoisempi ja pyydän sen reseptin vielä uudelleen jakoon, mutta mökkikeittiön kuivakaappiaineista syntyi kyllä myös hyvä ja lämmittävä keitto:

Pilkoin muutaman sipulin ja kuullotin niitä oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Lisäsin sekaan punaisia linssejä, kasvislientä, tomaattimurskaa, sweet-chili-kastiketta ja tabaskoa. Keittelin ja hämmentelin, maistelin ja fiilistelin. Ihan oman mauan mukaan.

Paloittelin päälle keitetyn kananmunan ja kevätsipulia. Otin kirjan ja lasin viiniä ja istuskelin terassilla just sen pari tuntia kun päiväunet kestää. Satoi ja oli kylmää.
Mutta linssikeitto oli lämmintä ja hyvää.


3 kommenttia :

  1. Linssikeiton kera parsakaalin biitit ovat oikein hyvä yhdistelmä. :-)

    VastaaPoista
  2. Hahaa, ihan samat ajatukset täällä: mekin tehtiin viime viikolla kaikenlaisia lämmittäviä keittoja ja jopa riisipuuroa kun oli niin syksyiset fiilikset!

    VastaaPoista