maanantai 21. huhtikuuta 2014

Mökkikausi on alkanut!
Uskomatonta, että jo nyt pääsiäisenä päästiin aloittamaan mökkikausi. Tehtiin takkatulia, lämmitettiin saunaa, loikoiltiin jalat pöydällä ja katseltiin järvelle. Soiteltiin mummonmökki-treenikämpällä ja käytiin retkellä läheisellä laskettelurinteellä, jossa oli käynnissä kauden lopetus. Markuksen kummisetä laski vielä talven viimeisen laskun ja sitten mentiin  ihmettelemään Isoäidin kanssa sinivuokkoja. Luonto on ihan ihmeellisen paljas, mutta lämmin ja lempeä.

Mökillä tiskataan käsin ja ilman juoksevaa vettä. Suunnittelen aina ruokia joita voi valmistaan mahdollisimman vähillä astioilla ja helposti ilman kommervenkkejä. Grillatun ruoan seuraksi tehdään usein unkarilaisittain maustettua tomaattisalaattia - pilko tomaattien päälle punasipulia ja pirskota päälle omenaviinietikkaa, kuvassa näkyvään määrään yksi korkillinen. Ripottele päälle sitten suolaa ja sokeria käsivaralla ja anna maustua.

Meillä on meneillään terassiremontti ja haaveilen, että siitä tulee olohuone ja kesäkeittiö yhdessä. Ruoanlaittotilaa, löhösohvia ja iso ruokapöytä. Siitä lisää tulevina viikkoina.

Eikä vielä ole muuta kuin muutama viimekesäinen hyttynen, jotka treenikämpällä tuntuivat heräävän jostain horroksesta. Silti ne pisti mua vihasesti. Mut meillä on muutama kana kynittävänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti